fransförlängning

Wake up with no makeup!

En fransförlängning kan du variera i både längd och fyllnad.

Ögonfransförlängning är ett hantverk som kräver precision, skicklighet och känsla för formgivning. En behandling tar ca 1,5- 2h första gången, därefter görs en påfyllning av fransarna ungefär var tredje vecka. Fransarna appliceras en och en och är noggrant separerade så de kan växa och därefter lossna på naturlig väg. Fransarna som används är utav syntet. Längd, böj och tjocklek anpassas efter önskemål men även efter kundens egen längd, form och förutsättning. Alla lim som används vid en ögonfransförlängning innehåller Cyanoakrylat vilket är bindmedlet i limmet och är en härdplast.

Se priser och boka tid!

Boka tid

singel eller volym

Vi arbetar både med klassiska singelfransar och volymfransar.
Volymfransar är tunnare än ”vanliga” fransar och fästs i knippen om ca. 2-8 fransar på den naturliga fransen vilket gör att man får ett fylligare resultat. Detta kallas även 2D, 3D etc beroende på hur många fransar som fästs i knippet.
Singelfransar är en enstaka frans man fäster på den egna fransen. Vad man väljer är en smaksak och vilket resultat man är ute efter. Singelfransar är oftast i diametern 0,15mm och 0,2mm. Volymfransar i 0,05mm – 0,07mm.

påfyllning

Vid påfyllning av fransarna skalar man av och tar bort lösa och utväxta fransar samt limmar på nya. Fransarna limmas på en och en och separeras noggrant under arbetets gång så de inte limmar ihop med varandra.
Vanligtvis görs en påfyllning var 3:e vecka. När en påfyllning behövs är individuellt och kan behövas redan efter 2 veckor men de kan också hålla för en påfyllning vecka 4. Vi har olika påfyllnadstider beroende på när och hur mycket som behöver fyllas på. En Quick fix kan bokas om det är, precis som det låter, en lite snabbare påfyllning för ex glapp eller liknande. Därefter kan man boka tider mellan 50-90 minuter beroende på hur mycket som lossnat och tidsintervall. Detta får man oftast ett grepp om vad man behöver efter ett par påfyllningar.

hållbarhet

Hållbarheten kan variera och är beroende på kundens egen växtcykel vilket normalt är 6-8 veckor. Vanligtvis tappar man 2-5 st fransar varje dag och per öga naturligt därav att fransarna med jämna mellanrum behöver fyllas på. Antal fransar man har är beroende på ålder, gener och ursprung.
Hållbarheten kan också försämras och reagera på tex stress, hormoner och sjukdom.

        SKÖTSELRÅD

  • Tvätta av ev.mascara innan ni kommer för er fransförlängning. Det går även bra att tvätta av er på plats men kom då gärna lite innan för att spara tid på er behandling.
  • Blöt inte fransarna med vatten de första 24 timmarna och undvik att peta på de i onödan, detta för att limmet ska kunna härda och fästa ordentligt.
  • Använd inte ögonfransböjare på en fransförlängning.
  • Undvik helst mascara under tiden du har en fransförlängning. Mascaran påskyndar fransarnas ”levnadstid”. De flesta upplever dock att mascara inte behövs då fransarna både blivit längre och fylligare.
  • Använd ej oljebaserad remover eller ansiktsrengörning då oljan kan lösa upp limmet och även fästa sämre.
  • Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller propylene glukol som är ett lösningsmedel och löser snabbare upp limmet. Ex. på produkter som kan innehålla propylene glukol är tvål, schampo och andra rengöringsprodukter för ansiktet.
  • Även schampo och balsam kan lägga sig som en hinna runt fransen och därmed blir det svårt för limmet att fästa som det ska. Skölj håret därför bakåt och inte ned i ansiktet.
  • Tvätta fransar och ögon dagligen.
  • Rådfråga er fransstylist ang rengöringsprodukter till er fransförlängning. Vi har rengöring till försäljning på salongen.
  • Önskar man borttagning av fransarna görs detta med en speciell remover hos oss på salongen. Ta ej bort de själv!

Frågor & svar

Copyright © Stilosthlm.se