prx-t33 & kemiska peels

Med tiden förändras vår hud, den åldras. Djupa lager börjar förlora sina vitala ämnen som hyaluronsyra eller kollagen. De skador som sker i hudens djupare lager visar sig på hudens yta genom torr hud, försämrad hudton och fina linjer som i sin tur leder till ett åldrat utseende.

Många faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som oönskade pigmenteringar, försämrad hudtextur och stora porer.
Kemisk peeling rengör huden på djupet och öppnar upp tilltäppta porer. Peelingen reducerar även fina linjer, jämnar ut pigmenteringar och ökar fukten i huden.

Olika typer och styrkor av kemiska peelingar förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen och förbereda för kommande behandlingar.

Här jobbar vi med PRX-T33 och peelingar från Image Skincare. Peelingar produceras med olika procentsatser och pH-nivåer för alla hudtyper. Produkterna innehåller inga parabener, konserveringsmedel och ingredienser av animaliskt ursprung. Dessa peelingar motverkar akne, rosacea, hyperpigmenteringar, fina linjer och mycket annat.

Se priser och boka tid!

Boka tid

PRX-T33

PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla hudtyper och åldrar. Det unika är att den inte orsakar ”frosting” och att den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är även nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning.

Dess aktiva ingredienser, en kombination av TCA, väteperoxid samt kojicsyra,interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.

PRX-T33 är klassad som en medicinteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

indikationer

Motverkar och reducerar

– Melasma
– Rynkor och linjer
– Pigmenteringar/ solfläckar
– Torr hud
– Förlorad elasticitet
– Åldrad hud

kontraindikationer

Avstå behandling om du är gravid eller ammande.

behandlingen

Rengöring och förberedning inför peel.
PRX-T33 appliceras i ca 3 lager manuellt med en specifik massageteknik med tryck för att garantera optimal penetration. Beroende på hudens reaktion ligger den på någon minut innan peelen avlägsnas med fuktiga pads och peelen neutraliseras. Avslutande lugnande creme appliceras.

efter behandlingen

– Vanligtvis ingen reaktion mer än ett härligt glow och man kan gå tillbaka till jobb direkt efter.
– Känslig hud kan bli röd. Rodnaden försvinner efter några timmar
– Hud som har ett mycket tjockt hornlager kan uppleva kraftig flagning efter den första behandlingen. Detta kan pågå i 2-3 dagar.
– Runda mörka fläckar kan uppstå efter behandlingen. Det beror på uttorkning av tjockare hudområden och försvinner inom några dagar.

behandling – kur

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar som krävs men i de allra flesta fall behövs en kur mellan 3-6 behandlingar med en veckas mellanrum för att uppnå önskat resultat och för att få en längre hållbarhet utav behandlingen. Det går också självklart bra att göra endast en behandling för en snabb ”uppfräschning” av huden. Resultatet är både omedelbart och långtidsverkande.

kemiska peels – IMAGE SKINCARE

Retinol Lift

Retinolpeel stimulerar produktionen av hudens kollagen och elastin, minskar rynkor och reducerar pigmenteringar orsakade av bla solskador. Behandlingen exfolierar och stimulerar bildandet av nya hudceller och förbättrar hudens struktur. I denna behandling används enhancer innehållande 25% ren retionol. Exfoliering av huden visas ca 2- 4 dagar efter behandling.

Lightening Lift

Behandlingen som ger huden en uppljusande effekt. En blandning av mjölksyra och botaniska blekande extrakter minskar effektivt  pigmenteringar och även lugnar rodnader tex orsakade av rosacea.

Wrinklel Lift

En snabb och djupverkande behandling där hudens yttre lager med döda hudceller exfolieras bort med en blandning av glukolsyra och retinol. Huden blir synligt slätare och får en fin och frisk lyster.

Acne Lift

Acne lift behandlingen är en verksam blandning av betahydroxisyror som snabbt avlägsnar portilltäppande hudceller och påbörjar en djupgående behandling av orenheter och acneblemmor utan att torka ut huden då behandlingen samtidigt är rik på fuktberikande ämnen.

BHA Lift

Denna kraftfulla salicylsyrabehandling riktar sig snabbt och effektivt mot och förbättrar måttlig till svår akne, fet hy och åldrande.

Perfection Lift

Den distinkta blandning av aktiva exfolianter arbetar synergiskt för att synbart minska uppkomsten av fina linjer, korrigera ojämn hudton, pigmenteringar, jämna ut grov textur och minska akneärr.

Brightening Signature Lift

En duobehandling med enzym & kemisk peel.
Som Signature behandlingen men med extra fokus på pigmenteringar och återfuktning.

indikationer

Motverkar och reducerar

– Melasma
– Rynkor och linjer
– Pigmenteringar/ solfläckar
– Torr hud
– Förlorad elasticitet
– Åldrad hud

kontraindikationer

Avstå behandling om du är gravid eller ammande.

behandlingen

Rengöring och förberedning inför peel.
Kemisk peel appliceras. Beroende på peel och hudens reaktion ligger peelen på några minuter innan den avlägsnas med fuktiga pads och peelen neutraliseras. En del peels neutraliserar sig självt och avlägsnas därför inte. Avslutande lugnande creme appliceras.

efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan en viss rodnad uppstå men lägger sig snabbt. En del peelingar är självneutraliserande och en del neutraliseras under behandling. Efter några dagar kan en viss övergående torrhet / flagning uppstå. Exponera ej huden direkt i solen samma dag. Viktigt att efter en behandling använda SPF50 i ansiktet i ett par veckor oavsett årstid.

behandling – kur

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar som krävs beroende på vilka resultat man är ute efter men i de allra flesta fall behövs en kur mellan 3-6 behandlingar med ca 2-4 veckors mellanrum för att uppnå önskat resultat men också för att få en längre hållbarhet utav behandlingen. Det går också självklart bra att göra endast en behandling för en snabb ”uppfräschning” av huden. Resultatet är både omedelbart och långtidsverkande.

Se priser och boka tid!

Boka tid

Frågor & svar

Copyright © Stilosthlm.se