tca & kemiska peels

Med tiden förändras vår hud, den åldras. Djupa lager börjar förlora sina vitala ämnen som hyaluronsyra eller kollagen. De skador som sker i hudens djupare lager visar sig på hudens yta genom torr hud, försämrad hudton och fina linjer som i sin tur leder till ett åldrat utseende.

Många faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som oönskade pigmenteringar, försämrad hudtextur och stora porer.
Kemisk peeling rengör huden på djupet och öppnar upp tilltäppta porer. Peelingen reducerar även fina linjer, jämnar ut pigmenteringar och ökar fukten i huden.

Olika typer och styrkor av kemiska peelingar förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen och förbereda för kommande behandlingar.

kemiska variationer

Här jobbar vi med TOSKANI och Image Skincare Peelingar som produceras med olika procentsatser och pH-nivåer för alla hudtyper. Produkterna innehåller inga parabener, konserveringsmedel och ingredienser av animaliskt ursprung. Dessa peelingar motverkar akne, rosacea, hyperpigmenteringar, fina linjer och mycket annat.

efter en kemisk peeling

Direkt efter behandlingen kan en viss rodnad uppstå men lägger sig snabbt. En del peelingar är självneutraliserande och en del neutraliseras under behandling. Efter några dagar kan en viss övergående torrhet / flagning uppstå.

Exponera ej huden direkt i solen samma dag. Viktigt att efter en behandling använda SPF50 i ansiktet i ett par veckor oavsett årstid.

Se priser och boka tid!

PRX-T33

PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla hudtyper och åldrar. Det unika är att den inte orsakar ”frosting” och att den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är även nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning.

Dess aktiva ingredienser, en kombination av TCA, väteperoxid samt kojicsyra,interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.

PRX-T33 är klassad som en medicinteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

PRX-T33 – indikationer

Motverkar och reducerar

– Melasma
– Rynkor och linjer
– Pigmenteringar/ solfläckar
– Torr hud
– Förlorad elasticitet
– Åldrad hud

behandling – kur

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar som krävs men i de allra flesta fall behövs en kur mellan 3-6 behandlingar med en veckas mellanrum för att uppnå önskat resultat och för att få en längre hållbarhet utav behandlingen. Det går också självklart bra att göra endast en behandling för en snabb ”uppfräschning” av huden. Resultatet är både omedelbart och långtidsverkande.

behandlingen

Rengöring och förberedning inför peel.
PRX-T33 appliceras i ca 3 lager manuellt med en specifik massageteknik med tryck för att garantera optimal penetration. Beroende på hudens reaktion ligger den på någon minut innan peelen avlägsnas med fuktiga pads och peelen neutraliseras. Avslutande lugnande creme appliceras.

efter behandlingen

– Vanligtvis ingen reaktion mer än ett härligt glow och man kan gå tillbaka till jobb direkt efter.
– Känslig hud kan bli röd. Rodnaden försvinner efter några timmar
– Hud som har ett mycket tjockt hornlager kan uppleva kraftig flagning efter den första behandlingen. Detta kan pågå i 2-3 dagar.
– Runda mörka fläckar kan uppstå efter behandlingen. Det beror på uttorkning av tjockare hudområden och försvinner inom några dagar.
Tänk också på att:
– Avsluta eventuell retinolbehandling minst 15 dagar innan behandling med PRX-T33. Efter avslutad behandling kan användningen av retinol återupptas.

– Avstå om du är gravid eller ammande.

Se priser och boka tid!

Frågor & svar

Copyright © Stilosthlm.se